Klussen in huis doe je met een vouwsteiger!

Een vouwsteiger is een stellage die specifiek bedoeld is voor klussen in huis, met name bij onderhoudsbeurten en schilderwerk dat op een bepaalde hoogte wordt uitgevoerd. Vouwsteigers zijn over het algemeen makkelijk te verplaatsen omdat ze compact en niet zwaar zijn van gewicht. In deze blog lichten we de voordelen van een vouwsteiger toe en geven we nog een paar mooie tips mee.

Ideaal voor zelfstandige klussers

Zelf klussen in en rondom huis wordt steeds populairder. Niet zo gek, want doe-het-zelven bespaart een hoop geld. Zelf klussen geeft ook nog eens voldoening en je kunt een klus volledig uitvoeren zoals je het zelf in gedachten had. Wel is het belangrijk dat je goed nadenkt over de juiste materialen en veilig werkt. Een kamersteiger is voor doe-het-zelvers een eenvoudig hulpmiddel om de klus te klaren!

Wat is een vouwsteiger?

Een amersteiger hoeft niet per definitie alleen gebruikt te worden in een kamer. Eigenlijk is de stellage handig in vrijwel alle situaties waarin niet veel ruimte is of als de steiger snel en makkelijk moet worden opgebouwd en afgebouwd.

Voordelen van kamersteigers

Een vouwsteiger,ook wel kamersteiger genoemd,is niet geschikt bij grote hoogtes, maar heeft wel andere voordelen:

  • Kamersteigers zijn doorgaans goedkoper.
  • Een kamersteiger kan bliksemsnel worden opgebouwd, zelfs binnen 1 minuut.
  • Kamersteigers kun je alleen opbouwen. Bij rolsteigers is dat meestal niet mogelijk.

Veilig klussen

Een groot voordeel van een vouwsteiger is de veiligheid. En met een veilig klussen is toch wel zo fijn en goed voor de werkfocus. Een vouwsteiger is ideaal voor klussen binnenshuis of kleine klusjes buiten, zolang de ondergrond maar egaal is.

Kamersteiger voor binnen of buiten?

Waar je de steiger gaat gebruiken is misschien een logische vraag, maar mensen staan er niet altijd bij stil. Wil je de steiger alleen binnen gebruiken? Kies dan geen steiger die tot overmaatse hoogte reikt. Denk je dat de steiger ook buiten van pas gaat komen? Dan is het verstandig om verstelbare wielen aan te schaffen. Deze worden doorgaans niet geleverd bij de aankoop van een steiger.

Hoe hoog ga je werken?

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn er kamersteigers die je kunt gebruiken tot een hoogte van 7,5 meter. Ga je diverse soorten onderhoudswerk uitvoeren waarbij je te maken krijgt met uiteenlopende hoogtes? Kies dan een verstelbare kamersteiger.

Welke extra steigeronderdelen heb je nodig?

Kamersteigers worden doorgaans als complete stellage geleverd. Diverse steigerassecoires kunnen naar wens worden bijgekocht, zoals: steigerwielen, extra platformen of stabilisatoren. Op deze manier kun je de functionaliteit upgraden tot een steiger die jij graag wilt hebben.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top