Hoe krijg u vervelende schimmel uit uw kozijnen?

Schimmel op kozijnen is een vervelend probleem dat veel voorkomt. Vooral in vochtige omgevingen, zoals de badkamer of keuken, ontstaat het snel. Hoe krijg u deze schimmel weg en voorkomt u dat deze opnieuw ontstaat? In dit artikel leest u alles over schimmelvorming en het voorkomen hiervan.

Over het ontstaan van schimmel op de kozijnen

Schimmel op de kozijnen ontstaat meestal door vocht. Hierdoor ontstaat de vochtige leefomgeving waarin schimmels zo graag groeien. In combinatie met een slechte ventilatie zorgt dit voor een snelle groei van schimmels. Heeft u uw raam veel open, maar komt er toch schimmel op de kozijnen? Dan zijn de ramen vaak zelf de oorzaak. Bij een verouderd of slecht raam komt de regen in de kitrand. Hier ontstaat schimmel, die vervolgens uitbreidt naar de kozijnen. Maar let op: ook een lekkage kan zorgen voor schimmel. Controleer uw ramen daarom goed.

Ventileer uw huis goed

Zorg voor goede ventilatie in uw huis. Zet daarom ‘s avonds of ‘s ochtends een kwartiertje alle ramen open. Zo lucht u het huis goed door en voorkom u het ontstaan van schimmel. Heb u gedoucht en heb u een raam in de badkamer? Zet deze (ook in de winter) na het douchen even open. Zo voorkomt u het ontstaan van schimmel op de kozijnen.

Zorg voor veiligheid tijdens het schoonmaken

Schimmels zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk dat u uzelf zo goed mogelijk beschermt tegen de schadelijke schimmelsporen. Draag beschermende kleding, handschoenen en een masker tijdens het schoonmaken. Maak uw ramen regelmatig schoon om de kans op schimmel te verlagen.

Laat schimmel zo snel mogelijk verwijderen

Heeft u last van hardnekkige schimmel op de kozijnen? Wacht niet te lang, want schimmelgroei kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat lichte klachten, zoals een dichte neus en pijn aan de keel snel ontstaan. Dat lijkt misschien onschuldig, maar ook ernstige klachten komen voor. Bovendien ruikt uw huis behoorlijk onaangenaam en muf. Laat uw huis professioneel reinigen met schimmelbestrijding door Lavos en geniet weer van een gezonde leefomgeving.

Last van schimmels? Schakel een professional in

Kunt u schimmels zelf verwijderen? Nee, alleen professionele schimmelbestrijding helpt u blijvend van het probleem af. Met thuismiddeltjes komen de schimmels vaak weer terug. Schakel schimmelbestrijding door Lavos in en laat uw schimmel permanent weghalen. Neem direct contact op voor advies, of vraag een offerte op maat aan.

Schimmelbestrijding door Lavos is de oplossing voor schimmel op de kozijnen. Ze verwijderen alle soorten schimmels uit alle ruimtes. Denk hierbij aan de badkamer, keuken, schuur en zelfs uw kruipruimte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top