Wat zijn de voordelen van telescopische ladders?

Telescopische betekent het in en uit elkaar schuiven van onderdelen, vandaar de naam: telescopische ladders. Dit is super handig omdat het de ladder erg compact maakt en deze hierdoor dus weinig ruimte nodig heeft. Maar dat is niet het enige voordeel. In dit artikel de voordelen van dit veelzijdige product.

Compact en licht van gewicht

Doordat je de ladder in heel klein kunt inschuiven is het mogelijk om de ladder in een kleinere ruimte op te slaan en daarnaast zijn deze ladders ook makkelijk mee te nemen omdat ze in bijna iedere auto passen. De ladders worden vaak gemaakt van aluminium, dit is een heel licht maar sterk metaal. Dit maakt de telescopische ladders niet alleen veel lichter dan stalen ladders, het is ook beschermd tegen corrosie en daardoor geschikt om zowel binnen als buitenshuis te gebruiken. Een ander voordeel van dit materiaal is dat het 100% afbreekbaar is.

Multi-inzetbaar 

Telescopische ladders worden vaak per trede uit elkaar geschoven. Dit kost iets meer werk dan bij een traditionele ladder maar de ladders zijn daardoor wel multi-inzetbaar. Je kunt niet alleen de volledige lengte van de ladder gebruiken om tot grote hoogte te werken maar het is ook makkelijk wanneer er maar beperkte ruimte beschikbaar is. Deze voordelen zorgen voor een grote diversiteit in telescopische ladders.

Zo heb je een rechte telescoopladder, deze lijkt het meest op een normale ladder en zet je ergens tegenaan. Een ander model is de combinatieladder, deze bestaat uit twee ladders die aan elkaar vast zitten. Het voordeel hiervan is dat de ladder uit zichzelf staat, wat hem ideaal maakt voor projecten in het midden van een kamer of op een andere plek waar de ladder geen mogelijkheid heeft om ergens tegenaan te staan. Nog een ander model is de platform ladder. Deze bevat een plateau waarop je kunt staan tijdens het werken. Deze ladder kan makkelijk in allerlei vormen en hoogtes ingesteld worden. Het grote voordeel is dat de ladder hierdoor niet vaak verzet hoeft te worden.

Telescopische ladders van Steigercentrum

Neem eens een online kijkje bij het Steigercentrum, deze website biedt veel verschillende opties telescopische ladders van 2,8 tot 3,8 meter wat het mogelijk maakt om tot wel 5 meter hoog te werken zowel binnen als buiten. Verder biedt het Steigercentrum merken aan van hoogwaardige kwaliteit die ervoor zorgen dat u jarenlang veilig kunt werken.

Kort samengevat zijn de grootste voordelen van telescopische ladders dus dat ze tot iedere gewenste hoogte te gebruiken zijn. Ze zijn vaak van een lichtgewicht materiaal en daarnaast nemen ze weinig ruimte in beslag wat ze ideaal maakt voor het vervoeren en het opslaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top